اعتراض به برگ تشخیص مالیات یکی از حقوق قانونی مؤدیان مالیاتی به حساب می آید.
اعتراض به برگ تشخیص مالیات دارای شرایطی است که در صورت عدم رعایت آن شرایط می تواند منجر به بروز مشکلاتی گردد.
با توجه به اهمیت مقوله مالیات چند سال اخیر دولت به صورت جدی به همراه قوه قضاییه نسبت به وصول مالیات و فرار مالیاتی اقداماتی را انجام داده اند.
با توجه به اینکه این امکان وجود دارد در نحوه محاسبه، تعیین و یا اظهارنامه اشتباهاتی رخ دهد که منجر به صدور برگ تشخیص و مالیات ناعادلانه گردد قانونگذار شرایط اعتراض به برگ تشخیص را مشخص نموده است.
مواردی که در خصوص مالیات می بایست مد نظر قرار دهید عبارت است از
مطابق قانون ظرف 30 روز پس از ابلاغ برگ تشخیص مالیات امکان اعتراض به برگ تشخیص مالیات وجود دارد، لازم به ذکر است عدم اعتراض در مهلت مقرر منجر به قطعی شدن مالیات می گردد.
مطابق ماده 238 قانون مالیات های مستقیم می توان قبل از ورود به هیأت حل اختلاف مالیاتی اعتراض را نزد ریاست اداره مالیات مطرح نمود.
رئیس اداره مالیات نیز می بایست ظرف 30 روز اتخاذ تصمیم نماید.
البته باید توجه داشت با توجه به تبصره ماده 100 همین قانون مالیات سال قبل می بایست قطعی شده باشد.
چنانچه قصد اعتراض به برگ تشخیص مالیاتی را داشته باشید می بایست در اعتراض تصریح نمایید که اعتراض در اجرای ماده 238 قانون مالیات های مستقیم و نزد رئیس اداره مالیات را دارم.
چنانچه به هردلیل از عبارت فوق استفاده ننمایید موضوع وفق ماده 239 قانون مالیات های مستقیم در هیأت حل اختلاف مالیاتی طرح می گردد و شما از مزایای استفاده از شرایط قانونی ماده 238 باز می مانید.
در صورتی که اعتراض نزد رئیس اداره مالیات به نتیجه دلخواه نرسد موضوع در هیأت حل اختلاف مالیاتی طرح و بررسی می گردد.
وکیل مالیاتی محدود به منطقه ای خاص نمی باشد یعنی وکیل امور مالیاتی پاسداران می تواند در کلیه حوزه های مالیاتی به وکالت از شما و جهت احقاق حقوق قانونی شما ورود نماید.