توسعه قوه قضاییه از جهت دولت الکترونیک موجب شفافیت و عدالت قضایی گردید و همچنین موجب جلوگیری از سوء استفاده های احتمالی و سوء تفاهمات نیز شده است. راه اندازی سامانه ثنا یا همان سامانه ابلاغ الکترونیک ضمن سهولت در دسترسی به اشخاص موجب شد که نسبت به شکایات واهی که به صورت غیابی و با آدرس اشتباه برای اخاذی، تحت فشار قرار دادن و... صورت می گرفت را مسدود نماید. هرچند این سامانه به صورت جامع و کامل در کشور راه اندازی و ثبت نام نشده است لیکن امید است در آینده ای نه چندان دور این مهم تحقق یابد.
در حال حاضر در صورت مراجعه به مراجع قضایی به هر عنوان یعنی طرفین پرونده، شاهد و... در وهله اول تکلیف به ثبت نام در سامانه مذکور دارید. قبل از هرچیز لازم به توضیح است ابلاغ های دادگاه دارای مهلت برای حضور یا انجام امری و... می باشد و در صورت انجام آن امر خارج از مهلت تعیین شده می تواند موجب ورود ضرر به اشخاص گردد. به یاد داشته باشید ارسال ابلاغ به سامانه و ارسال پیامک تاریخ مشاهده محسوب می شود هرچند اگر شما مشاهده نکرده باشید.
مواردی که در خصوص نحوه کار سامانه ابلاغ می بایست در نظر قرار دهید عبارت است از
با توجه به اهمیت موضوع ابلاغ رای دادگاه در صورت وجود هرگونه سوال حقوقی می توانید هم اکنون با مشاوران موسسه حقوقی دادآوران نستوه در ارتباط باشید.
اشخاص متقاضی می توانند شخصاً از طریق سایت عدل ایران و قسمت سامانه ثبت نام الکترونیک اقدام به پیش ثبت نام نموده و سپس به یکی از دفاتر خدمات قضایی مراجعه نمایند البته این امکان نیز وجود دارد که بدواً به یکی از دفاتر خدمات قضایی مراجعه نمایید لیکن مدارک لازم جهت ثبت نام عبارت است از کارت شناسایی معتبر که ترجیحاً کارت ملی می باشد، اعلام آدرس کامل به اضافه کد پستی، شماره تلفن ثابت و همراه، بهتر است تلفن همراه به نام خودتان و در استفاده شما باشد یعنی خطی باشد که مورد استفاده قرار می گیرد چرا که پیام های ابلاغ و همچنین کد رمز فعال سازی و رمز موقت به این شماره ارسال می گردد.
پس از پایان ثبت نام کلیه ابلاغ ها به عنوان شاکی، متهم، مطلع، خواهان، خوانده و... به همین شماره ارسال می گردد.
این امکان وجود دارد که برای شما ابلاغ الکترونیک صادر و ارسال شده باشد و شما قصد دارید ابلاغ خود را از طریق تلفن همراه و یا کامپیوتر شخصاً دریافت و مشاهده نمایید برای اطلاع از ابلاغ خود می توانید
در صورت فراموشی رمز موقت می توانید مطابق توضیحات فوق تقاضای ارسال رمز مجدد نمایید لیکن در صورت فراموشی رمز شخصی می توانید با در دست داشتن مدارک شناسایی به یکی از دفاتر خدمات قضایی مراجعه نموده و رمز شخصی جدید دریافت و یا اینکه با مراجعه به سایت عدل ایران در سمت راست صفحه و قسمت خدمات ویژه با کلیک بر روی گزینه سامانه ثبت نام الکترونیک و در صفحه جدید که برای شما باز می شود با کلیک بر روی گزینه فراموشی رمزبا وارد نمودن اطلاعات شخصی از جمله شماره ملی، شماره سریال شناسنامه، تاریخ تولد، تلفن همراه و... اقدام به دریافت رمز شخصی خود نمایید.
لازم به ذکر است رمز شخصی با رمز موقت متفاوت است بدین شرح که رمز شخصی در صفحه اول باید بارگزاری شود و 10 رقمی می باشد حال آنکه رمز موقت در صفحه دوم بارگزاری می شود و 6 رقمی می باشد. همچنین رمز شخصی به صورت دائمی می باشد لیکن رمز موقت همانگونه که از اسمش مشخص است به صورت موقت و با اعتبار یک ماهه می باشد.