شاید عده ای از افراد و مراجعه کنندگان به دادگستری اطلاع نداشته باشند که می توانند مطابق قانون و در صورت تخلف و یا ارتکاب جرم از سوی قاضی از ایشان شکایت کنند و البته عده ای نیز بر این باورند که شکایت از قاضی شاید موجب بروز مشکلاتی در پرونده قضایی ایشان گردد.
لازم به ذکر است شکایت از قاضی به هیچ عنوان نمی تواند موجب بروز مشکل در پرونده شما گردد چرا که شکایت اهرم قانونی خواهد بود برای قضاتی که از مسیر قانونی خارج شده اند فلذا برای شکایت از قاضی می توانید با وکیل متخصص شکایت از قاضی در گروه وکلای نستوه هم اکنون در ارتباط باشید.
مواردی که در خصوص شکایت از قاضی باید مد نظر قرار دهید عبارت است از
جالب است بدانید که برای شکایت از قاضی نیازمند فرم مخصوصی نمی باشید و شاکی می تواند شکایت خود را البته با رعایت شرایط قانونی به صورت تایپی و یا دستنویس، با شرایطی که در ادامه ذکر می شود به دادسرای انتظامی قضات تحویل دهد.
البته توصیه می گردد و بهتر است شکایت از قاضی به صورت تایپی تحویل دادسرای انتظامی قضات گردد.
در فرم شکایت باید شرایط ذیل رعایت گردد
شخصی که قصد شکایت دارد می بایست در فرم شکایت از قاضی نام و نام خانوادگی به همراه نشانی کامل، کدپستی و شماره تلفن همراه خود را به صورت دقیق وارد نماید.
مشتکی عنه قاضی یا قضاتی محسوب می شوند که شما قصد شکایت از آنهار را دارید فلذا باید نام و نام خانوادگی به همراه سمت قضایی (قاضی شعبه، دادستان، معاون دادستان، بازپرس، دادیار) و شعبه مورد تصدی را ذکر نمایید.
شاکی می بایست اقدام به تهیه شماره 16 رقمی پرونده و همچنین شماره بایگانی 6 رقمی شعبه نماید.
مشخص نمودن موضوع شکایت را می توان مهمترین قسمت شکوایه دانست که می بایست به صورت کلی نبوده، جهات صریح تخلفات حادث شده را که منطبق با قانون نظارت بر رفتار قضات باشد مشخص نمایید.
شاکی برای آنکه شکایت دارای اثربخشی باشد می بایست اقدام به ارائه مستندات مورد شکایت نموده و این مستندات که می تواند برگ اجرائیه، برگ جلب، برگ بازجویی، قرار جلب به دادرسی، دادنامه و... باشد پیوست شکوایه نماید.
در نهایت شاکی می بایست فرم شکایت را امضا نموده و در صورت عجز از امضاء با اثر انگشت تکمیل و با پرداخت هزینه دادرسی جهت تقدیم به دادسرای انتظامی قضات تکمیل نماید.
فرم شکایت با وجود مراتب یادشده به این صورت آماده ارائه به دادسرای انتظامی قضات می باشد
به نام خدا
شاکی: آقای.... به نشانی... و شماره همراه...
مشتکی عنه: آقای.... قاضی شعبه... دادگاه کیفری دو تهران
موارد تخلف:
1- تخلف موضوع ماده 18 قانون نظارت بر رفتار قضات (نقض ماده 237 قانون آیین دادرسی کیفری مبنی بر صدور قرار بازداشت بر خلاف قانون)
2- رفتار خلاف شان قضایی (تخلف موضوع بند 6 ماده 17 قانون نظارت بر رفتار قضات)
3- استنکاف از رسیدگی و امتناع از انجام وظایف قانونی(تخلف موضوع بند 5 ماده 16 قانون نظارت بر رفتار قضات
4- و...
شرحی کوتاه از ماوقع به همراه تشریح هریک از تخلفات به تفکیک و در نهایت امضا برگ شکوایه
لازم به توضیح است نحوه شکایت از قضات با توجه به حساسیت جایگاه آنان نیازمند تخصص لازم می باشد و وکیل متخصص شکایت از قاضی می تواند در این مسیر همراه شما باشد.