مؤدیان مالیاتی را اشخاص حقیقی و حقوقی تشکیل می دهند.
در بسیاری از موارد مؤدیان مالیاتی از میزان مالیات تعیین شده در برگ تشخیص ناراضی بوده و به دنبال راه کاری برای رفع این موضوع هستند. شکایت از میزان مالیات و تعدیل میزان مالیات تعیین شده امری است که به موجب قانون برای اشخاص در نظر گرفته شده است. بهتر است قبل از هر اقدام با وکیل مالیاتی مشاوره دریافت نمایید و سپس با توجه به مشاوره اخذ شده اقدام نمایید.
به ضرس قاطع می توان اعلام نمود که عدم اطلاع از قوانین و مقررات مالیاتی، عدم اطلاع از رویه موجود در ادارات مالیاتی، عدم اطلاع از تکالیف و وظایف قانونی موجب ایجاد بسیاری از مشکلات مالیاتی برای مؤدیان می باشد. عدم اطلاع از این موضوعات می تواند در مواردی موجبات تعیین مالیات های سنگین و نهایتاً پرداخت آن را برای مؤدیان در پی داشته باشد.
در صورت بروز هرگونه مشکل مالیاتی بهترین اقدام جهت جلوگیری از ضرر و پرداخت مالیات سنگین اخذ مشاوره مالیاتی از وکیل متخصص امور مالیاتی جهت اطلاع از راه کار های قانونی و عنداللزوم اعطای وکالت به ایشان می باشد.
مواردی که در خصوص مشاوره مالیاتی می بایست مد نظر قرار دهید عبارت است از
اشخاص حقوقی که شامل شرکت ها و همچنین مؤسسات غیرتجاری و...، که به عنوان مؤدیان حقوقی مالیات مشخص می شوند می بایست پس از تأسیس اقدام به طی مراحل ثبت در اداره ثبت شرکت ها نمایند. همچنین مکلف به انجام تکالیف قانونی دیگر در مواعد مقرر می باشند.
حال اصلی ترین تکلیف این اشخاص برای مالیات عبارت است از:
لازم به توضیح است که شرکت ها به موجب قانون مالیات بر ارزش افزوده، به عنوان مؤدیان مالیاتی، تکیلف به ثبت نام در سامانه مالیات بر ارزش افزوده دارند. همچنین مکلفند مالیات بر ارزش افزوده را در تاریخ تعلق مالیات، محاسبه و از خریدار یا کارفرما وصول نمایند و به حساب سازمان امور مالیاتی واریز نمایند.
با توجه به این موضوع که اشخاص حقیقی بیشترین مؤدیان مالیاتی به حساب می آیند، بیشترین نارضایتی و اعتراض به مالیات را این گروه به خود اختصاص داده اند. مؤدیان حقیقی که به موجب قانون تجارت تاجر محسوب می شوند مکلف به پلمپ دفاتر هستند لیکن دیگر اشخاص که کسبه جزء محسوی می شوند تکلیفی بر پلمپ دفاتر ندارند.
حال اصلی ترین تکلیف این اشخاص برای مالیات عبارت است از:
راه های اعتراض به برگ تشخیص به موجب قانون مشخص شده است لیکن بنا بر توصیه وکیل مالیاتی بهترین راه اعتراض استفاده از پتانسیل قانونی ماده 238 قانون مالیات های مستقیم است. این راه اعتراض دارای مزایای زیادی برای مؤدیان مالیاتی می باشد.
برای استفاده از مزایای این ماده می بایست ظرف مهلت 30 روز پس از ابلاغ برگ تشخیص اقدام به ارائه اعتراض به صورت کتبی با دلایل و مستندات نمایید. در برگ اعتراض حتماً می بایست صراحتاً قید گردد اعتراض در اجرای ماده 238 قانون مالیات های مستقیم نزد ریاست اداره مالیات را دارم. عدم تصریح به این موضوع منجر به ارسال پرونده به هیأت حل اختلاف مالیاتی می شود. از این رو تقاضا داریم انجام امور مالیاتی را به وکیل متخصص امور مالیاتی بسپارید.
از مزایای این روش می توان به موارد زیر اشاره نمود: