با سلام و درود بر شما دوستان و همراهان عزیز
در مطلب پیش رو که توسط تیم تحریریه گروه وکلای نستوه تنظیم و ارائه می گردد، به شرح وبیان یکی از موضوعات حقوقی تحت عنوان وکیل کوچک کردن سن خواهیم پرداخت.
پیش از هر چیز لازم است بگوییم: حضور وکیل درپرونده های قضایی موجب می شود، پرونده در مسیر علمی و قانون خود قرار بگیرد به نحوی که از ورود به مسیر اشتباه پیشگیری شود. سعی کنید، امور حقوقی خود را به وکلای رسمی دادگستری بسپارید. تا از دانش و تجربه آنان بهره مند شوید. در صورتی که تا پایان این مطلب همراه ما باشید به پاسخ پرسش های زیر دست خواهید یافت.
مواردی که در خصوص وکیل کوچک کردن سن می بایست مد نظر قرار دهید عبارت است از;
موسسه حقوقی دادآوران نستوه در راستای انجام امور تخصصی اقدام به تشکیل دپارتمان های متعددی زیر نظر وکلای متخصص و تحت عنوان گروه وکلای نستوه نموده است جهت دریافت مشاوره تخصصی می توانید هم اکنون با ما در ارتباط باشید.
در مواردی این امکان وجود دارد، سن یک فرد در اسناد سجلی بیش از آنچه که سن واقعی اوست درج شده باشد، در این صورت قانونگذار این اجازه را به فرد صاحب سند داده است، تا به مراجعه به مراجع ذیصلاح و در چارچوب قوانین و مقررات سن مندرج در سند را اصلاح و منطبق با سن واقعی خود نماید. در صورتی که اختلاف سن مندرج در سند سجلی با سن واقعی فرد بیش از ۵ سال باشد، رسیدگی به این موضوع در صلاحیت کمیسیون خاص خواهد بود. اما چنانچه اختلاف سن مندرج در سند سجلی با سن واقعی فرد کمتر از ۵ سال باشد، رسیدگی به این موضوع در صلاحیت دادگستری است. در ادامه این مطلب همراه تیم تحریریه گروه وکلای نستوه باشید تا بدانید، به منظور کم کردن سن به کجا باید مراجعه نماییم و چه اقداماتی را باید انجام دهیم.
بیشتر بدانید: شرایط تغییر سن چگونه است؟
در حقیقت در این بند خواهیم دید، تشریفات قانونی مربوط به کوچک کردن سن به چه صورتی است. این بند را در دو فرض مختلف مورد بررسی قرار خواهیم داد. در ادامه این مطلب همراه تیم تحریریه گروه وکلای نستوه باشید.
الف. فرض اول موردی است که اختلاف سن واقعی فرد با سن مندرج در سند سجلی بیش از ۵ سال باشد. برای مثال سن واقعی فرد ۲۰ سال است، در صورتی که سن مندرج در سند سجلی ۲۷ سال می باشد. رسیدگی به این موضوع بر اساس ماده واحده قانون حفظ اعتبار اسناد سجلی و جلوگیری از تزلزل آن ها مصوب ۱۳۶۷ بر عهده کمیسیون خاص است. در حقیقت متقاضی باید درخواست خود را به این کمیسیون تقدیم نماید. شاید برایتان این سوال پیش آید، اعضای کمیسیون مزبور چه کسانی هستند؟ این کمیسیون مرکب از فرماندار یا بخشدار، رییس اداره ثبت احوال محل و پزشک منتخب، مدیر عامل سازمان بهداری استان و رییس شورای اسلامی شهر و یا بخش محل صدور شناسنامه و با ریاست و عضویت قاضی دادگاه صالح محل تشکیل می گردد. سوال دیگری که در این رابطه طرح می شود اینکه، صاحب سند سجلی در طول عمر خود چند بار می تواند تقاضای کم کردن سن را در کمیسیون طرح نماید؟ در پاسخ می گوییم: به موجب مقررات ماده واحده قانون پیش گفته صاحب سند سجلی در طول عمر خود تنها یک بار می تواند از این حق استفاده نماید.
ب . در بالا دانستیم، در صورتی که اختلاف سن واقعی با سن مندرج در سند سجلی بیش ۵ سال باشد رسیدگی به این موضوع در صلاحیت کمیسیون خاص خواهد بود.
بیشتر بدانید: مشاوره حقوقی خیابان پاسداران
در صورتی که اختلاف سن واقعی با سن مندرج در سند سجلی کم تر از ۵ سال باشد، رسیدگی به این موضوع در صلاحیت دادگاه عمومی خواهد بود. برای این منظور متقاضی باید دادخواست خود را با رعایت تشریفات مقرر قانونی به دادگاه صلاحیت دار ارسال کند. شاید برایتان این سوال پیش آید، چگونه می توان دادخواست حقوقی مربوط به این دعوی را ثبت نمود؟ در پاسخ خواهیم گفت: به منظور ثبت دادخواست به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی واقع در هر یک از نقاط ایران مراجعه نمایید. دادخواست و ادله شما از طریق این دفاتر ثبت خواهد شد و پس آن پرونده به دادگاه صلاحیت دار ارسال می شود.
این دعوی باید به طرفیت اداره ثبت احوال طرح شود.
در صورتی که در پرونده های مربوط به کم کردن سن از خدمات حقوقی و وکالتی وکلای رسمی دادگستری استفاده نمایید، پرونده شما در مسیر صحیح قانونی قرار خواهد گرفت و در نهایت درصد موفقیت و پیشرفت کار شما افزایش پیدا خواهد کرد. در جریان باشید، درخواست شما در کمیسیون خاص کم کردن سن تنها یک بار مجاز و ممکن خواهد بود. سعی نمایید، از اقدامات خودسرانه خودداری کنید، تا حقوق قانونی شما را تضییع نشود. نقش یک وکیل رسمی دادگستری در پرونده های مربوط به کم کردن سن بسیار حائز اهمیت است. در صورتی که پرونده مربوط به کم کردن سن خود را به وکیل دادگستری بسپارید، تمامی درخواست های مربوط به کمیسیون یا دادخواست مربوط به دادگستری از طریق وکیل دادگستری تنظیم می گردد. همچنین وکیل کلیه لوایح دفاعیه را تنظیم نموده و ادله شما را از پیش مورد بررسی قرار می دهد و درصد موفقیت و پیشرفت کار را به شما اعلام خواهد نمود.
بیشتر بدانید: شرایط مطالبه مهریه
شما می توانید، وکیل خود را از بین هر یک از وکلای رسمی عضو کانون های وکلای دادگستری ایران انتخاب کنید. گروه وکلای نستوه متشکل از وکلای مجرب و متخصص عضو کانون وکلای دادگستری مرکز با داشتن تجربه و دانش در پرونده های مربوط به کم کردن سن آماده است تا به عنوان وکیل یا مشاور در کنار شما باشد.
تنظیم درخواست مربوط به کمیسیون خاص در اداره ثبت احوال توسط وکیل متخصص، تنظیم دادخواست مربوط به کم کردن سن توسط وکیل متخصص، تنظیم کلیه لوایح مربوط به کم کردن سن توسط وکیل متخصص،قبول وکالت و دفاع از حقوق قانونی شما در کمیسیون خاص اداره ثبت احوال یا دادگستری توسط وکلای متخصص.
امیدواریم، مطلب فوق که توسط تیم تحریریه گروه وکلای نستوه تنظیم و ارائه گردیده است، مورد مطالعه و استفاده شما قرار گرفته باشد. شما می توانید از طریق راه های ارتباطی معرفی شده در این صفحه با گروه وکلای نستوه تماس بگیرید.