شاید به جرات بتوان گفت که رایج ترین دعاوی حقوقی مطروحه در دادگاه ها، دعاوی مربوط به خانواده باشد. با توجه به اهمیت خانواده تمام راهکارها برای اختلافات پیش رو و احتمالی در قانون پیش بینی شده است. دعاوی خانواده طیف وسیعی از مجادلات و مناظرات و دعاوی طرفین را در بر میگیرد، از جمله الزام به ثبت واقعه ازدواج، مطالبه حقوق مالی توسط زن، طلاق، حضانت اطفال و...
در یک تقسیم بندی کلی دعاوی خانواده به دو دسته دعاوی مطروحه از جانب زوج و دعاوی مطروحه از جانب زوجه تقسیم می شود.
مواردی که در خصوص وکیل امور خانواده می بایست مد نظر قرار گیرد عبارت است از
برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت پاسخ سوالاتی که دارید می توانید هم اکنون با وکیل امور خانواده در دپارتمان خانواده گروه وکلای نستوه که توسط تیمی از وکلای پایه یک دادگستری در موسسه حقوقی دادآوران نستوه تشکیل شده است از طریق شماره تلفن های مندرج در سایت در ارتباط باشید.
بر اساس قانون، زن مکلف به تمکین از شوهر است، تمکین در دو معنای تمکین عام انجام وظایف زن در خانه و... و همچنین تمکین خاص که رابطه جنسی می باشد، است. بنابراین در هر بخشی که زن از شوهر تمکین ننماید، شوهر می تواند دعوی تمکین را علیه زن مطرح کند.
مرد می تواند در صورت وجود شرایطی مانند عدم تمکین زن یا اثبات نشوز زن با شرایط قانونی از دادگاه تجویز ازدواج مجدد را بخواهد. دادگاه پس از بررسی جوانب و مستندات و در صورت اثبات شرایط، حکم به تجویز ازدواج مجدد می دهد.
بر اساس قانون ایران،حق طلاق مختص مرد است. پس اگر شوهر در هر زمانی خواهان طلاق باشد، می تواند بدون دلیل و تنها با تادیه حقوق مالی زن نظیر مهریه، نفقه و... او را طلاق دهد.
این دعوی مختص زمانی است که طفل تحت حضانت مادر بوده و مادر به دلایلی قانونی صلاحیت خود را از دست بدهد مثل ازدواج مادر و...، در این فرض مرد با تقدیم دادخواست سلب حضانت و صدور حکم به نفع وی، فرزند را تحت حضانت خود در می آورد.
این دعوی زمانی مجراست که زن به شغلی بر خلاف شئونات و حیثیت و مصالح خانواده مشغول بوده و مرد خواستار جلوگیری او از آن اشتغال می باشد.
بر اساس قانون، مرد مکلف به پرداخت نفقه و تامین هزینه های زن می باشد. اگر مرد نفقه قانونی زن را پرداخت نکند، زن می تواند دعوای مطالبه نفقه را مطرح نماید.
پس از وقوع عقد نکاح مهریه بر ذمه مرد مستقر بوده و زن می تواند هر زمان که خواست مهریه را مطالبه کند. برای مطالبه مهریه بایستی دادخواست مطالبه مهریه تقدیم دادگاه شود.
بر اساس قانون زن برای کارهایی که شوهر از او خواسته و خودش به قصد تبرع انجام نداده مستحق اجرت المثل ایام زوجیت است. برای مطالبه، بایستی دادخواست مطالبه اجرت المثل تقدیم دادگاه گردد و با نظر کارشناس مسزان آن مشخص می گردد.
زن می تواند با اثبات عسر و حرج و مشقت خود و با ارائه دلایل موجه از شوهرش طلاق بگیرد، به این منظور دادخواست طلاق به درخواست زوجه تقدیم دادگاه می گردد.
اگر فرزند تحت حضانت پدر بوده و پدر بر اساس قانون صلاحیت خود را از دست بدهد، زن می تواند دادخواست سلب حضانت طفل را مطرح نماید.
زن می تواند پس از بروز اختلاف و وقوع طلاق جهیزیه خود را با اثبات مالکیت مسترد نماید. برای این امر بایستی دادخواست استرداد جهیزیه مطرح شود.
مرد موظف است در صورت خوف ضرر جانی و... برای زن مسکنی مناسب شئونات او و به صورت مستقل تهیه کند، در صورت عدم تهیه، زن میتواند دادخواست تعیین مسکن علی حده را مطرح نماید.
دادگاه صالح به دعاوی خانواده دادگاه محل اقامت هر یک از زوج یا زوجه است. بنابراین زن می تواند دادخواست خود را در دادگاه محل اقامت خود مطرح کند.
با وجود تخصصی بودن دعاوی و اطلاع وکیل از شرایط مقرر قانونی و رویه موجود در محاکم استفاده از وکیل را گوشزد می نماید. دپارتمان خانواده موسسه حقوقی دادآوران نستوه، در دعاوی مربوط به خانواده غالباً سعی در صلح و سازش بین زوجین دارد. علت این امر ارزش جایگاه نهاد خانواده و جلوگیری از اختلافات بی دلیل می باشد.
در بسیاری از موارد زوجین با توافقی اختلافات را کنار گذاشته و به زندگی بازگشته اند. در سایر موراد وکلای موسسه حقوقی دادآوران نستوه می کوشند که دعاوی شما را در سریعترین زمان ممکن و با بالاترین کیفیت و بهره وری به سرانجام رسانده و تمامی مراحل نیز توسط خود وکلای موسسه انجام خواهد شد.
همچنین شما در موسسه حقوقی دادآوران نستوه می توانید از خدمات حقوقی وکلای خانم و آقا و شرایط پرداخت متناسب برخوردار شوید.