شبکه بهداشت زیر مجموعه اداره بهداشت می باشد و در شهرستان ها فعالیت دارد. همه این مجموعه زیر نظر سازمان غذا و دارو می باشند.
در این مطلب نمونه شکایتی که از اداره بهداشت، شبکه بهداشت و دیگر اشخاص دخیل در پرونده صورت گرفته است را با شما عزیزان به اشتراک می گذاریم.
مواردی که در خصوص وکیل شکایت از اداره بهداشت می بایست مد نظر قرار دهید عبارت است از
برای دریافت مشاوره تخصصی می توانید هم اکنون با وکیل متخصص در موسسه حقوقی دادآوران نستوه در ارتباط باشید و مشاوره حضوری و یا تلفنی دریافت نمایید.
شاکی:...
مشتکیعنه:...
موضوع شکایت:
دادستان محترم عمومی و انقلاب شهرستان...
با عرض سلام و ادب
احتراماً با عنایت به اختیارات حاصله ناشی از وکالتنامه پیوست از سوی... با مدیریت عاملی آقای... مراتب شکایت خود را به استحضار عالی میرساند.
1- بنا بر اظهارات موکل، شهود ایشان و مستندات پیوست آقای... مدیرعامل شرکت... است. شرکت با توجه به تولیدات خود اقدام به ثبت سفارش رب فله از شرکت... (شرکت مذکور تولیدات دو کارخانه بزرگ... و... را در اختیار دارد) واقع در شیراز نموده است.
2- پس از ارسال بار از شیراز در مورخ... محموله در تاریخ... به کارخانه موکل رسیده و تخلیه شده است. قبل از آنکه مواد غذایی به سردخانه منتقل گردد، مدیریت کنترل کیفیت شرکت متوجه مغایرت بار ارسالی (رب فله با بستهبندی پلاستیکی و اصطلاحاً بالک) با ثبت سفارش (رب فله با بستهبندی فویل آلومینیومی در اصطلاح اسپتیک) میشود.
3- با توجه به شرایط حاضر، شرکت در اولین فرصت (مورخ...)، مقدمات عودت رب را به دلیل مغایرت فراهم مینماید. و متعاقب آن نامه ای از سازمان تعاونی روستایی... خطاب به شبکه بهداشت مبنی بر اشتباه در ارسال نوع بسته بندی و مجوز بارگیری و عودت کالا ارسال میگردد.
4- در همین روز خانم دکتر... (نماینده شبکه بهداشت...) از محل کارخانه بازدید و پس از اطلاع از موضوع حادث، از کارخانه خارج میشود.
5- در مورخ... یک اکیپ از ضابطین، کارمندان شبکه بهداشت، مأمورین محیط زیست و... اقدام به تنظیم صورتجلسه و توقیف مواد غذایی مورد اشاره بدون دلیل و بدون هرگونه آزمایش مینمایند.
6- متعاقب توقیف مواد اولیه مذکور، پس از سه روز و در تاریخ بدون هرگونه دلیل یا آزمایش و با هماهنگی معاون محترم دادستان، در اقدامی دور از ذهن و عجیب، نسبت به معدومسازی مواد اولیه به وسیله مواد نفتی و رهاسازی در محیط زیست اقدام مینمایند.
به موجب ماده 14 قانون مواد خوراکی و آشامیدنی، کلیه محصولات تقلبی یا فاسد یا موادی که مدت مصرف آنها منقضی شده باشد بلافاصله پس از کشف توقیف میشود هرگاه وزارت بهداری یا مؤسسات مسئول دیگر گواهی نمایند که مواد مکشوفه برای برخی از مصارف انسانی یا حیوانی یا صنعتی قابلاستفاده است ولی نگاهداری آنها امکان ندارد مواد مکشوفه به دستور دادستان شهرستان با اطلاع صاحب کالا و با حضور نماینده دادستان شهرستان بفروش میرسد و وجوه حاصل تا ختم دادرسی و صدور حکم قطعی در صندوق دادگستری تودیع خواهد شد و هرگاه گواهی شود که بر اساس آزمایشات انجام شده، مواد مکشوفه قابلیت مصرف انسانی یا حیوانی یا صنعتی ندارد فوراً به دستور دادستان معدوم میشود. شوربختانه همانگونه که بدیهیست این اقدام بر خلاف قوانین و مقررات صورت گرفته است چراکه
یکم- محصولات تقلبی یا فاسد یا موادی که مدت مصرف آنها منقضی شده باشد بلافاصله پس از کشف توقیف میشود در حالیکه کالاهای مذکور تولیدات بسته بندی شده کارخانه نبوده است و بلکه مواد اولیه خام و آماده تولید بوده است همچنین مواد اولیه مذکور در شهریور ماه جاری و بر اساس شرایط بهداشتی مورد وثوق سازمان تعاونی روستایی کشور و بر پایه شرایط تنظیم بازار تولید گردیده و دارای بالاترین قابلیت زمانی مصرف جهت بسته بندی محصول بوده است و دلیلی مبنی بر فساد مواد اولیه فوق و یا تقلبی بودن کالا و یا عدم شرایط احراز تولید کننده اولیه وجود نداشته است و همچنین مواد اولیه مذکور هنوز در پروسه تولید و بسته بندی نیز قرار نداشته است. همچنین طبق نتایج آزمون میکروبی و بهداشتی که توسط آزمایشگاه... وزارت بهداشت و درمان از نمونه های معدوم شده انجام پذیرفته گواهی بر سلامت کامل مواد اولیه فوق و دارا بودن بهترین شرایط لازم برای تولید و بسته بندی میباشد
دوم- به موجب همین ماده هرگاه وزارت بهداری یا مؤسسات مسئول دیگر (شبکه بهداشت) گواهی نمایند که تولیدات مکشوفه برای برخی از مصارف انسانی یا حیوانی یا صنعتی، قابلاستفاده است، حق معدومسازی ندارند. حال آنکه کالایی که معدوم گردیده نه تنها تولیدات کارخانه؛ بلکه مواد اولیه لازم برای تولید بوده است و مشتکیعنهم بدون کمترین توجه به پارامتر مواد اولیه بودن اقدام به معدومسازی آنهم بدون هیچگونه آزمایشی نمودند.
سوم- در صورت انجام آزمایشات و بر اساس گواهی شبکه بهداشت، تولیداتی که قابلیت مصرف انسانی یا حیوانی یا صنعتی نداشته باشند فوراً به دستور دادستان معدوم میشوند. بدیهیست تا قبل از وجود چنین گواهی حق معدومسازی وجود ندارد. مشخصاً شبکه بهداشت مکلف به نمونهبرداری و آزمایش پیش از گزارش کتبی به دادستان بوده و درصورتیکه این مواد اولیه (رب) قابلیت استفاده مطابق قانون نداشته باشد میتواند پس از اخذ اجازه سازمان غذا و داروی استان و یا شهرستانی که مواد اولیه در آنجا و تحت نظر آنها تولید گردیده است، اقدام به معدومسازی آن، در چهارچوب قانونی و بدون ضرر به محیط زیست و تخریب مینمودند.
با عنایت به موارد مذکور و نظر به اینکه رفتار ارتکابی مشتکیعنه حسب مقررات قانون دارای وصف کیفری است استدعای شروع به تعقیب و رسیدگی و مجازات آنها مورد تقاضاست.