با سلام و دورد بر شما دوستان و همراهان گرامی
در این مطلب که توسط تیم تحریریه گروه وکلای نستوه تنظیم و ارائه می گردد، به شرح و بیان یکی از موضوعات حقوقی تحت عنوان شکایت از قاضی دادگاه کیفری دو خواهیم پرداخت.
بیشتر بدانید:نمونه شکایت از قاضی
مواردی که در خصوص شکایت از قاضی دادگاه کیفری دو می بایست مد نظر قرار دهید عبارت است از
در صورتی که تا پایان همراه ما باشید، به پاسخ پرسش های خود دست می یابید همچنین می توانید در صورت نیاز به دریافت مشاوره تخصصی هم اکنون با وکیل متخصص در موسسه حقوقی دادآوران نستوه در ارتباط باشید و یا از طریق شماره های اعلامی در سایت اقدام به دریافت مشاوره نمایید.
بیشتر بدانید: چه مدارکی برای شکایت از قاضی مورد نیاز است؟
به موجب مقررات قانون آیین دادرسی کیفری مصوب سال ۱۳۹۲ دادگاه عمومی جزایی جای خود را به دادگاه کیفری دو داد. اصولاً دادگاه های کیفری دو در حوزه قضایی شهرستان تشکیل میشود و صلاحیت رسیدگی به تمامی جرائم را دارد، مگر جرایمی که رسیدگی به آنها در صلاحیت دادگاههای دیگری قرار داده شده است. دادگاه کیفری دو با حضور رئیس دادگاه یا دادرس علی البدل تشکیل می شود، و به پروندههای کیفری رسیدگی می کند. در هر صورت رسیدگی در دادگاه کیفری دو با حضور یک قاضی انجام می گیرد. پس دانستیم، دادگاه کیفری دو یکی از محاکم کیفری در دستگاه قضایی ایران به حساب می آید، که با حضور قاضی واحد به پرونده های کیفری رسیدگی می کند.
بیشتر بدانید: شکایت از قاضی به دلیل عدم اجرای قانون
همانطور که در بالا نیز اشاره کردیم، دادگاه کیفری دو جانشین دادگاه عمومی جزایی سابق است. پس دادگاه کیفری دو دادگاه عمومی محسوب میشود. این دادگاه صلاحیت رسیدگی به تمامی موضوعات کیفری را دارد. در واقع اصل بر آن است، دادگاه کیفری دو صلاحیت رسیدگی به تمامی پرونده های کیفری را دارد، مگر موضوعاتی که رسیدگی به آنها در صلاحیت دادگاه دیگری قرار داده شده است. وقتی به مقررات قانون آیین دادرسی کیفری نگاه می کنیم، متوجه می شویم، رسیدگی به برخی از جرایم در صلاحیت محاکمی خاص قرار دارد. رسیدگی به برخی از موضوعات کیفری در صلاحیت دادگاه کیفری یک و برخی دیگر در صلاحیت دادگاه انقلاب است. برای مثال رسیدگی به جرایم مربوط به مواد مخدر، قاچاق اسلحه، توهین به مقام رهبری و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، محاربه و افساد فی الارض و برخی دیگر از جرایم در صلاحیت محاکم انقلاب اسلامی می باشد. و یا رسیدگی به جرم قتل عمد در صلاحیت دادگاه کیفری یک است. پس همان طور که ملاحظه می شود، رسیدگی به برخی از موضوعات کیفری از صلاحیت دادگاه کیفری دو خارج و در صلاحیت محاکمی خاص قرار داده شده است.
بیشتر بدانید: فرم خام شکایت از قاضی
می باید موضوعات مربوط به تخلفات انتظامی قضات را از موضوعات کیفری تفکیک نمود. در ادامه با تیم تحریریه گروه وکلای نستوه همراه باشید، تا هر یک از موارد مربوط به تخلفات انتظامی قضات و جرایم کیفری به صورت جداگانه مورد بررسی قرار دهیم.
مورد اول فرضی است که قاضی دادگاه کیفری دو مرتکب فعل یا ترک فعلی می شود که جنبه کیفری ندارد، اما عمل وی از موارد تخلفات انتظامی قضات محسوب می شود. مثلا قاضی دادگاه کیفری دو در اداره شعبه برخورد محترمانه ای با ارباب رجوع ندارد یا از ثبت لوایح شاکی یا متهم امتناع می کند یا مقررات مربوط به صلاحیت اعم از ذاتی یا محلی را رعایت نمیکند یا در صدور رای تأخیر غیر موجهی دارد و موارد دیگری که در قانون نظارت بر رفتار قضات به عنوان تخلف انتظامی شمرده شده است مرتکب می گردد. در این خصوص شما می توانید، با ارائه ادله مربوط به تخلف انتظامی قاضی به دادسرای انتظامی قضات مراجعه نموده و شکایت انتظامی خود را از قاضی ثبت کنید. در صورتی که شکایت شما موجه تشخیص داده شود، دادسرا و دادگاه انتظامی قضات قاضی متخلف را با مجازات های انتظامی تنبیه خواهد نمود.
بیشتر بدانید: شکایت در دادسرای انتظامی قضات
فرض بعدی حالتی است که قاضی مرتکب فعل یا ترک فعلی شده که در قانون برای آن مجازات تعیین شده است. در حقیقت قاضی مرتکب جرم کیفری می شود. برای مثال قاضی دادگاه کیفری دو در حین رسیدگی مرتکب جرم توهین یا ضرب و جرح عمدی می شود! یا مرتکب بزه ارتشا می گردد! در تمامی این موارد شما می توانید، از طریق دادسرای عمومی و انقلاب (دادسرای کارکنان دولت) نسبت به تعقیب قاضی بزهکار اقدام نمایید.
بیشتر بدانید: مراحل شکایت از قاضی
در صورتی که قاضی دادگاه کیفری دو مرتکب تخلف انتظامی شود، شما می توانید به منظور ثبت شکایت انتظامی از قاضی، به دادسرای انتظامی قضات مراجعه کنید. اما چنانچه قاضی دادگاه کیفری دو مرتکب جرم کیفری شود، شما می توانید به منظور ثبت شکایت خود به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی واقع در هر یک از نقاط ایران مراجعه کنید.
بیشتر بدانید: وکیل شکایت از قاضی
به موجب مقررات ماده ۳۰۷ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب سال ۱۳۹۲ رسیدگی به اتهامات کیفری دارندگان پایه قضایی در صلاحیت دادسراها و دادگاه های تهران می باشد. در این مورد پس از اینکه شکایت شما از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت شد، پرونده به دادسرای جرایم کارکنان دولت ارسال می شود. پس از آن که تحقیقات مقدماتی تکمیل شد پرونده به منظور رسیدگی به یکی از دادگاه های کیفری تهران ارسال می شود.
شما می توانید وکیل خود را از بین هر یک از وکلای رسمی عضو کانون وکلای دادگستری انتخاب نمایید. اما توصیه میکنیم، وکیل خود را از بین وکلایی انتخاب کنید که تجربه و دانش طرح شکایت انتظامی و کیفری در پرونده های مربوط به شکایت از قاضی دادگاه کیفری دو را دارا باشند. گروه وکلای نستوه متشکل از وکلای مجرب و متخصص عضو کانون وکلای دادگستری مرکز دارای تجربه و تخصص در طرح شکایت انتظامی و کیفری در پرونده های مربوط به شکایت از قاضی دادگاه کیفری دو می باشد. شما می توانید از طریق راه های ارتباطی معرفی شده در این صفحه با گروه وکلای نستوه تماس بگیرید.