مهمترین جرایمی که تحت عنوان جرایم پزشکی قرار می گیرند عبارتند از جرایم بهداشتی و آرایشی، جرایم دارویی و مواد غذایی و... که به صراحت در قوانین کیفری و قانون تعزیرات حکومتی مشخص شده است.
همانگونه که در مطالب قبل که توسط همین سایت به اشتراک گذاشته شد در خصوص نحوه رسیدگی به جرایم پزشکی اطلاعات کاملی تقدیم گردید که توجهاً با عنایت به تخصصی بودن موضوع جرایم پزشکی برای بررسی صحت و سقم آن، این پرونده ها به کمیسیون تخصصی جهت کارشناسی و تایید قصور و یا عدم آن ارجاع می شود. علیرغم آنکه قضات دادسرای جرایم پزشکی و همچنین دادگاه جرایم پزشکی تخصص در موضوعات پزشکی و دارویی و بهداشتی دارند به عنوان نظریه کارشناسی جهت رای مستند و مستدل دریافت می گردد. با توجه به مطالب پیش گفته جلب نظر کارشناس که می تواند حتی پزشکی قانونی نیز باشد ضرورت وجودی خود را بیش از پیش آشکار می سازد.
در این مقاله که توسط وکیل جرایم پزشکی در موسسه حقوقی دادآوران نستوه به رشته تحریر در آمده است به صورت اختصار در خصوص امکان تجدیدنظرخواهی در باره آراء جرایم پزشکی خواهیم پرداخت.
مواردی که در خصوص وکیل تجدیدنظر خواهی جرایم پزشکی می بایست مد نظر قرار دهید عبارت است از
هم اکنون می توانید برای اخذ مشاوره تخصصی با دپارتمان حقوق کیفری گروه وکلای نستوه متشکل از وکلای پایه یک دادگستری از طریق شماره تلفن های اعلامی در سایت در ارتباط باشید.
به طور کلی، کلیه احکام مبنی بر محکومیت یا برائت صادره از دادگاه کیفری دو جرایم پزشکی، قرارهای منع تعقیب یا موقوفی تعقیب صادره از دادسرای جرایم ویژه پزشکی همچنین قرار اناطه کیفری و قرار تعویق صدور حکم کیفری، قابلیت اعتراض در دادگاه تجدید نظر استان و یا دیوان عالی کشور را دارند. رای دادگاه کیفری دو ظرف مهلت 20 روز قابل اعتراض در دادگاه تجدیدنظر استان می باشد همچنین در مواردی با توجه به موضوع اعتراض در صلاحیت دیوان عالی کشور است، البته در مواردی نیز امکان تجدیدنظرخواهی از آراء دادگاه جرایم پزشکی وجود ندارد.
با توجه به اینکه آراء دادگاه کیفری دو جرایم پزشکی قابل اعتراض می باشند لیکن مواردی وجود دارد که قابلیت اعتراض وجود ندارد که عبارت است از:
به موجب ماده ۴۲۸ قانون آیین دادرسی کیفری آرای صادره در خصوص جرایمی که مجازات قانونی آنها:
قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور می باشند.
هریک از طرفین که رأی بر علیه ایشان صادر شده است و آن را ناعادلانه میداند می تواند به موجب یکی از موارد ذیل تقاضای اعتراض به رأی را داشته باشد که عبارت است از:
تجدید نظر خواهی در دادگاه تجدید نظر استان و همچنین اعتراض در دیوان عالی کشور که فرجام خواهی محسوب می شود، فقط نسبت به موضوعی است که در مرحله بدوی مورد رسیدگی قرار گرفته و نسبت به آن رای صادر شده است. فلذا چنانچه در خصوص موضوعی در دادگاه بدوی تصمیم گرفته نشده باشد مرجع تجدید نظر نیز ورود ماهیتی ننموده و اظهار نظری نخواهد نکرد.
چنانچه پس از صدور منع تعقیب دوباره نسبت به همان موضوع شکایتی مطرح گردد محکوم به شکست خواهد بود لیکن در خصوص منع تعقیب صادره که قطعی شده باشد یک راه برای طرح مجدد وجود دارد. بر این اساس چنانچه پس از صدور قرار منع تعقیب و قطعیت آن در دادسرای ویژه جرایم پزشکی، شاکی مستنداتی جدید که حاکی از قصور پزشک است را به دست آورد می تواند با درخواست از دادستان مربوطه تقاضای ورود مجدد و به جریان افتادن پرونده را درخواست نماید.
دادستان در صورتی که درخواست را موجه و مدلل بداند و شرایط مقرر قانونی را احراز نماید، از دادگاه کیفری دو مربوطه تقاضای اخذ مجوز جهت طرح پرونده برای بار دوم را درخواست خواهد نمود. در صورتی که دادگاه تجویز نماید، امکان بررسی مجدد پرونده در دادسرای ویژه جرایم پزشکی میسر می باشد. این موضوع در دادگاه با عنوان اعاده دادرسی امکان پذیر است.
با ما در تماس باشید :
دفتر مرکزی : ٢٢٨٨١٩۵١ - ٠٢١ | 22873972-021 | تلفن همراه : 09125431634 |
>> برای استفاده از خدمات وکالت کلیک نمایید
>> برای استفاده از مشاوره آنلاین خدمات وکالتی کلیک نمایید
>> آرشیو مقالات کیفری (با مطالعه مطالب کیفری آگاه و بروز باشید)
>> سئوالات متداول (بیشتر بدانید)