سازمان تعزیرات حکومتی، یکی از سازمان های متبوع قوه مجریه بوده که وظیفه برخورد با برخی تخلفات و جرائم را بر بنا بر شرایط مقرر قانونی بر عهده دارد.
عمده تخلفات و جرائمی که سازمات تعزیرات حکومتی به آنها رسیدگی می کند عبارتند از:
بنابراین می بینیم که حیطه کار و عملکرد سازمان تعزیرات حکومتی بسیار گسترده و وسیع می باشد.
مواردی که در خصوص وکیل سازمان تعزیرات حکومتی می بایست مد نظر قرار دهید عبارت است از
با مطالعه مطلب پیش رو ضمن اطلاع از ساز و کار سازمان تعزیرات حکومتی اطلاعات مفیدی برای علاقه مندان به اشتراک گذاشته شده است. ضمناً جهت دریافت مشاوره می توانید هم اکنون با شماره های اعلامی در سایت با موسسه حقوقی دادآوران نستوه در ارتباط باشید.
مطلب مرتبط : شکایت در سازمان تعزیرات حکومتی
تخلفات تعزیرات بر چند دسته می باشند.
گرانفروشی، احتکار، عرضه خارج از شبکه توزیع، درج نکردن قیمت کالا، تقلب، احتکار، مخفی کردن و عرضه نکردن کالا، عدم صدور فاکتور، عدم قیمت گذاری، در اختیار دادن کالا به افراد فاقد صلاحیت، عدم تولید برای دریافت کنندگان ارز دولتی تولید، عدم واردات برای وارد کنندگان دریافت کننده ارز دولتی، نداشتن پروانه بهره برداری، فروش ارزی ریالی و...
تاسیس موسسه پزشکی غیرمجاز به وسیله اشخاص فاقد صلاحیت، تعطیلی بدون عذر مطب بدون اطلاع به نظام پزشکی، عدم پذیرش بیماران بیمه ای، بکارگیری افراد فاقد صلاحیت در موسسات پزشکی، ایجاد یا ارائه خدمات مازاد به منظور سودجویی، استخدام متخصصین فاقد جواز کار، ترک موسسه پزشکی توسط پزشک، مسئول فنی و پرستار در ساعات کار، خودداری از پذیرش بیماران اورژانس و...
تولید دارو بدون حضور مسئول فنی، تولید مواد خوراکی و دارو بدون داشتن جواز، عدم حضور مسئول فنی در کلیه مراحل تولید، عدم رعایت فرمول ساخت (کم فروشی، تقلب) شامل کاهش مصرف مواد متشکله واستفاده از مواد غیرمجاز و سمی، عدم حضور مسئول فنی در ساعات مقرر، تهیه و توید داروی غیر مجاز، ارائه دارو بدون نسخه پزشک، گرانفروشی دارو، عدم درج قیمت دارو و مهر نکردن نسخه، فروش، نگهداری یا عرضه داروی فاسد و تاریخ مصرف گذشته، عرضه و فروش اقلام غیر متعارف در دارو خانه، گرانفروشی لوازم بهداشتی، آرایشی، شیر خشک، غدای کودک و لوازم مصرفی پزشکی مجاز توسط داروخانه، تعطیلی غیر مجاز داروخانه، امتناع از عرضه دارو، عدم صدور فاکتور و ارائه اقلام نامربوط و...
عدم رعایت ضوابط و مقررات بهداشت محیط حرفه ای توسط متصدیان و مسئولین کارخانجات و کارگاه ها و مراکز تهیه و توزیع مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی، اماکن عمومی، مراکز بهداشتی درمانی، مراکز آموزش و پرورش، محل های نگهداری و پرورش دام و طیور و کشتارگاه ها، فروش و عرضه مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی تولید داخل بدون پروانه ساخت و تولید خارج بدون مجوز ورود از وزارت بهداشت و درمان. فروش عرضه مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی تولید داخل بدون پروانه ساخت و وتولید خارج بدون مجوز ورود از وزارت بهداشت و درمان.
مطلب مرتبط : تجدید نظر خواهی از رای دادگاه انقلاب
عدم رعایت ضوابط و مقررات بهداشت محیط حرفه ای توسط متصدیان و مسئولین کارخانجات و کارگاه ها و مراکز تهیه و توزیع مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و عرضه خارج از شبکه مواد اولیه تولید داخلی و یا وارداتی توسط شرکت ها وارد کننده یا تولید کننده، عرضه و تحویل کالای غیربهداشتی.
گرچه به صورت ذاتی، رسیدگی به جرم قاچاق کالا و ارز در صلاحیت محاکم عمومی دادگستری می باشد اما بر اساس تبصره 2 ماده 4 قانون نحوه اعمال تعزیرات حکومتی راجع به قاچاق کالا و ارز ماده 10 آیین نامه اجرایی همان قانون (اصلاحیه 15/7/81) در صورتی که مراجع قضایی، ظرف مهلت مقرر در قانون (یک ماه از تاریخ وصول پرونده) مبادرت به صدور حکم ننماید.
سازمان شاکی مکلف است از سازمان تعزیرات حکومتی درخواست رسیدگی نــماید. در این صورت سازمان تعزیرات حکومتی پرونده را از شعبه رسیدگی کننده یا سازمان شاکی مطالبه می نماید و شعبه مذکور یا سازمان شاکی نیز موظف به تحویل آن به سازمان مذکور می باشد و در هرصورت دادگاه نمی تواند رسیدگی را ادامه دهد و حکم صادر نماید.
همچنین مطابق ماده 8 آیین نامه اجرایی قانون نحوه اعمال تعزیرات حکومتی راجع به قاچاق کالا و ارز در مناطقی که محاکم قضایی وجود ندارد اعم از فروردگاه، بنا در و گلوگاه ها، سازمان تعزیرات حکومتی با درخواست سازمان های شاکی مکلف است با استقرار شعبه یا شعبی به پرونده های ارجاعی از سوی سازمان شاکی در مهلت مقرر طبق قوانین و مقررات مربوط رسیدگی نماید.
بر اساس تبصره 4 ماده واحده قانون اصلاح قانون تعزیرات حکومتی مصوب 19/7/73 مجمع تشخیص مصلحت نظام: (دادگستری و نیروی انتظامی و کلیه دستگاه های اجرایی و شرکت های تحت پوشش دولت و ملی شده و نهادهای انقلابی و موسسات عمومی غیردولتی و شرکت ها و سازمان های تابعه و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و زندان ها موظف هستند نسبت به اجرای احکام تعزیراتی موضوع این قانون اقدام نمایند.
همچنین ماده 17 آیین نامه سازمان تعزیرات حکومتی: (کلیه ضابطین دستگاه قضایی و مامورین سازمان بازرسی و نظارت ضابط سازمان تعزیرات حکومتی می باشند و سازمان نسبت به اجرای دستورات مسئولین تعزیرات حکومتی اقدام می نماید).
"راهنما" >> سایت سازمان تعزیرات حکومتی
در صورت نیاز به هرگونه مشاوره یا خدمات حقوقی در مورد تعزیرات و تخلفات مربوط به آن مانند قاچاق سوخت و کالا، ترخیص ماینر، گرانفروشی و سایر موارد مربوط به قوانین تعزیرات با وکلی متخصص موسسه حقوقی دادآوران نستوه در تماس باشید.
>> برای استفاده از خدمات وکالت کلیک نمایید
>> برای استفاده از مشاوره آنلاین خدمات وکالتی کلیک نمایید
>> سئوالات متداول (بیشتر بدانید)
با ما تماس بگیرید :
دفتر مرکزی : ٢٢٨٨١٩۵١ - ٠٢١ و 22873972-021 تلفن همراه : 09125431634