جرائم مواد مخدر، از جرائم بسیار متداولی هستند که متاسفانه با شیوع بالا و رواج اعتیاد در جامعه در محاکم دادگستری مطرح می باشند. این مقاله برای راهنمایی شما عزیزان در ماهیت جرائم مواد مخدر نگاشته شده است، لکن توجه فرمایید که جرائم مربوط به مواد مخدر، نیازمند بررسی تخصصی بوده و پرونده های مرتبط با این جرائم از پیچیدگی های فنی بالایی برخوردارند.
مخدرها از دیرباز تا کنون همراه بشر بوده اند. حس کرختی، سستی، شادی و نشاط و در مواردی توهم و تهاجم از اثرات انواع مخدرها می باشد.
مواردی که در خصوص وکیل مواد مخدر می بایست مد نظر قرار دهید عبارت است از
ضمن مطالعه مطلب پیش رو در صورت وجود هرگونه ابهام و دریافت پاسخ سوالات خود می توانید با وکیل مواد مخدر در موسسه حقوقی دادآوران نستوه در ارتباط باشید.
مخدرهادر مفهوم عامدر یک گروه کلی به دو دسته یعنی مخدرها و محرک ها تقسیم می شوند.
انواع مواد مخدر بر دو نوع می باشد:
مواد مخدر سنتی: مواد مخدر سنتی عموماً موادی هستند که ریشه در ایام قدیم داشته و به صورت خالص و بدون افزودنی استفاده می شوند. نمونه بارز این مواد مخدر، تریاک و... می باشد.
مواد مخدر صنعتی: این مواد در صد سال اخیر و با ترکیب مواد مخدر سنتی با فرآورده های دیگر و یا ترکیب داروها به وجود می آید. دامنه تاثیر مواد مخدر صنعتی بسیار شدیدتر از مواد مخدر سنتی می باشد.
بروز حالات خطرناک، توهم، ریسک پذیری و میل بالا به اعمال جنایت و یا خودکشی از اثرات این مواد هستند. به جهت دامنه تخریبی و آثار زیانبار، مجازات حمل مواد مخدر به مراتب سنگین تر از مواد مخدر سنتی می باشد.
بله، اعتیاد جرم می باشد.اما اگر معتاد اقدام به ترک کند، از مجازات معاف است.همچنین معتادین متجاهر و کسانی که بی دلیل از ترک اعتیاد سرباز میزنند به حبس از 91 روز تا 36 ماه محکوم می شوند.
مواد مخدر از نظر ماهیت به 4 دسته اصلی تقسیم می شوند:
لازم به ذکر است که همراه داشتن مقدار زیادی از برخی از دارو ها یا مواد صنعتی می تواند دلالت بر تولید مواد مخدر داشته و جرم محسوب شود. مانند حمل مقدار قرص افدرین و استون و...
بر اساس ماده 8 قانون مبارزه با مواد مخدر مصوب سال 1389 هرکسی هروئین، مرفین، کوکائین و دیگر مشتقات شیمیایی مرفین و کوکائین یا لیزرژیک اسید دی تیل آمد (ال.اس.دی) متیلن دی اکسی مت آمفتامین (ام.دی.ام.آ) یا اکستاسی- گاماهیدروکسی پوتیرک اسید( جی.اچ.بی) فلونیترازپام، آمفتامین،مت آمفتامین (شیشه) ویا دیگرمواد مخدر یا روان گردان صنعتی غیردارویی که فهرست آنها به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده را وارد کشور کند یا مبادرت به ساخت، تولید، توزیع، صدور، ارسال، خرید یا فروش نماید یا در معرض فروش قرار دهد و یا نگهداری، مخفی یا حمل کند با رعایت تناسب و با توجه به میزان مواد مخدر به شرح زیر مجازات خواهد شد:
1-تا پنج سانتی گرم، از پانصد هزار ریال تا یک میلیون ریال جریمه نقدی و بیست تا پنجاه ضربه شلاق.
2- بیش از پنج سانتی گرم تا یک گرم، از دو میلیون تا شش میلیون ریال جریمه نقدی و سی تا هفتاد ضربه شلاق.
3-بیش از یک گرم تا چهار گرم، از هشت میلیون تا بیست میلیون ریال جریمه نقدی و دو تا پنج سال حبس و سی تا هفتاد ضربه شلاق.
4-بیش از چهارگرم تا پانزده گرم، از بیست میلیون تا چهل میلیون ریال جریمه نقدی و پنج تا هشت سال حبس و سی تا هفتاد و چهار ضربه شلاق.
5- بیش از پانزده گرم تا سی گرم، از چهل میلیون تا شصت میلیون ریال جریمه نقدی و ده تا پانزده سال حبس و سی تا هفتاد و چهار ضربه شلاق.
6-بیش از سی گرم، اعدام و مصادره اموال به استثناء هزینه تأمین زندگی متعارف برای خانواده محکوم.
تبصره 1- هرگاه محرز شود مرتکب جرم موضوع بند (6) این ماده برای بار اول مرتکب این جرم شده و موفق به توزیع یا فروش آن هم نشده در صورتی که میزان مواد بیش از یکصد گرم نباشد با جمع شروط مذکور یا عدم احراز قصد توزیع یا فروش در داخل کشور با توجه به کیفیت و مسیر حمل، دادگاه به حبس ابد و مصادره اموال به استثناء هزینه تأمین زندگی متعارف برای خانواده محکوم، حکم خواهد داد.
تبصره 2- در کلیه موارد فوق چنانچه متهم از کارکنان دولت یا شرکتهای دولتی و شرکتها و مؤسسات وابسته به دولت باشد، علاوه بر مجازاتهای مذکور در این ماده به انفصال دائم از خدمات دولتی نیز محکوم خواهد شد.
مرجع صالح به رسیدگی به کلیه جرائم مربوط به مواد مخدر دادسرا و دادگاه انقلاب اسلامی می باشد.
وکیل مواد مخدر وکیلی است که دارای تخصص و تجربه کافی و مناسب در مورد جرائم مواد مخدر ودادسراو دادگاه انقلاب باشد. همچنین وکیل متخصص مواد مخدر باید دارای دانش کافی در زمینه مخدرها و محرک ها و انواع آنها و استثنائات آنها باشد.
دپارتمان کیفری موسسه حقوقی دادآوران نستوه مفتخر به ارائه کلیه خدمات لازم از تنظیم لایحه و مطالعه پرونده تا اعلام وکالت و فرجام خواهی می باشد.